top
Hoornweg Cosmetics
natuurlijk

BEHANDELINGEN VROUW

 

 

PERMANENTE MAKE UP

Permanente make up is een behandelmethode waarbij de pigmenten in de huid worden getatoeëerd. Het is een manier om uw gezicht te verfraaien zonder uw natuurlijke uitstraling te verliezen. Bij Hoornweg Cosmetics gebruiken we permanente make up voor het accentueren of aanzetten van uw natuurlijke uitstraling. Permanente make up wordt voornamelijk gebruikt bij de lippen, ogen en wenkbrauwen. De pigmenten die hierbij worden gebruikt worden minder diep in de huid ingebracht dan bij een reguliere tatoeage. Daarnaast vervaagt de permanente make up en is meestal na een jaar een touch up nodig.

 

LIPPEN

Bij het pigmenteren van de lippen kunt u ervoor kiezen de gehele lippen te pigmenteren of alleen de lipcontour. Bij de ‘full lip’ techniek geven we de gehele lip een kleur die dicht bij uw eigen huidkleur staat. Door de volledige lip én de lipcontour te accentueren krijgt u optisch vollere en gezondere lippen. Daarnaast is deze manier ideaal voor het accentueren of eventueel bijwerken van uw lipcontour en vorm. Permanente make up op de lippen is ook geschikt voor correcties, maar deze zijn niet grenzeloos. Uiteindelijk streven we bij Hoornweg Cosmetics naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Mensen met droge lippen hebben waarschijnlijk na twee jaar een touch-up nodig. Als u ooit een kortslip heeft gehad, moet u twee weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen permanente eyeliner laten zetten.

 

OGEN

Permanente make up op de ogen wordt voornamelijk ingezet als eyeliner voor een uitgesproken oogopslag. U kunt hierbij kiezen voor een natuurlijke uitstraling of voor een iets meer uitgesproken uitstraling. Bij het pigmenteren van eyeliner kunt u zowel de bovenste als de onderste wimperrand laten behandelen. Voor een natuurlijk resultaat kiest u voor een dunne lijn, gaat u voor een meer uitgesproken look dan pigmenteren we een donkere en dikkere lijn. Permanente eyeliner bespaart u veel tijd en moeite en u bent iedere dag verzekerd van een frisse oogopslag. U kunt bij langdurig gebruik van wimperextensions geen permanente eyeliner laten pigmenteren. De lijn die wordt gebruikt voor de wimpers gaat op den duur in de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken, de wimperextensions moeten er minimaal zes á acht weken af zijn, voordat u de permanente eyeliner laat plaatsen.

 

lipliner
wenkbrauw
eyeliner

 

 

 

OVER DE BEHANDELING

De eerste behandeling duurt ongeveer twee uur. We starten met een intake waarin we uw wensen bespreken. Daarnaast bekijken we samen of de huid geschikt is voor permanente make-up. We vinden het bij Hoornweg Cosmetics erg belangrijk om een eerlijk advies te geven over het te verwachten resultaat. Soms is de huid niet geschikt voor de permanente make up, bijvoorbeeld wanneer u veelvoudig last heeft van een koortslip of erg droge lippen heeft. Vervolgens gaan we de make-up testen en tekenen. Dit is het belangrijkste onderdeel en kan soms best wat tijd in beslag nemen. We tekenen namelijk net zo lang door tot u tevreden bent. Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, pas wanneer u tevreden bent over de vorm beginnen we met de behandeling. Deze duurt gemiddeld anderhalf à twee uur.
Bij een oogbehandeling moeten lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, neem dus indien nodig een bril mee. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor gebruikt worden, geen zoutoplossing!

 

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling is de huid rood en is er vaak sprake van een lichte zwelling. Dit trekt meestal na een dag weg. Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag u dit koelen met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue of doek tussen om het droog te houden. Op de behandelde gebieden komt een kleine korst. Deze mag u niet beschadigen. Na de behandeling mag er 10 dagen niets op de behandelde huid gesmeerd worden; geen crèmes, geen water, geen make up, geen lotion, geen potlood etc. Na ongeveer een week laat de korst los en is het resultaat optimaal. Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. De kleur zal 30% tot 40% zachter worden dit kan 3 tot 30 dagen duren. Na vier tot zes weken kunt u terugkomen voor een herhaalbehandeling. Tijdens deze behandeling kunnen we de kleurintensiteit nog iets omhoog halen en eventueel wat bijwerken. Het resultaat houdt acht tot veertien maanden aan, daarna begint het pigment langzaam terug te lopen en kunt u een afspraak maken voor een touch up.

 

 

 

 

we love nature
Hoornwegcosmetics
Hoornweg Cosmetics    •   06 - 48 21 80 31   •   info@hoornweg-cosmetics.nl